Slimfit

Slimfit fotoWereldwijzer in Okkenbroek is een dorpsschool. Een kleine school met tussen de 50 en 60 leerlingen. Om voor deze groep het beste onderwijs te realiseren, hebben we gekozen voor Slimfit.

 

Leerlijnen: onderwijs afgestemd op niveau

 

Slimfit is een onderwijssysteem dat afstapt van het zogenaamde ‘leerstofjaarklassensysteem’, waarbij alle kinderen binnen dezelfde tijdsspanne dezelfde lesstof aangeboden krijgen. SlimFit werkt met leerlijnen. In plaats van klassikaal onderwijs aan te bieden op een gemiddeld niveau, worden basisvaardigheden zoals lezen, rekenen en taal aangeleerd op het specifieke niveau van het individuele kind.

 

Binnen Slimfit wordt gewerkt met onderwijsassistenten. Dat betekent voor de leerkracht meer ruimte voor het geven van uitleg en extra instructie aan de leerlingen. De onderwijsassistenten ondersteunen de leerlingen bij het maken van oefeningen.

 

Slimfit en stamgroepen

 

In plaats van te werken met klassen zoals groep 1 of bijvoorbeeld groep 3, wordt bij Slimfit gewerkt met stamgroepen. In plaats van door te stromen op basis van leeftijd wordt groei gemaakt op basis van niveau. In iedere stamgroep werkt een leerkracht en een onderwijsassistent.

Wijzer met jezelf en de ander

Wijzer voor jezelf en de ander

Wijzer in, voor en met de wereld

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren