Inloggen

preview
Weer Wat Wijzer 15
Weer wat wijzer 15

Beste ouder,

 

Vorige week hadden we een goed gevulde, intensieve en zinnige studiedag.s 
We hebben de Cito-toetsen geanalyseerd en onze ambities uitgewerkt: Hoe hebben de kinderen de toetsen gemaakt? Wat hebben we ingezet om tot deze score te komen en hoe kunnen we dat vasthouden en/of verbeteren? Wat is daarvoor nodig? Heel mooi om te zien hoe goed de collega's de toetsscore's analyseren.

Ook hebben we de geanalyseerd hoe het rekenen volgens de leerlijnen verloopt en wat de resultaten daarvan zijn. Voor spelling zijn we in de onderzoekende fase: Komen spellingcategorie├źn in meerdere groepen voor en zijn ze daarom te koppelen? Kunnen we dit Slim-Fit nog versterken? 

Sinds dit schooljaar geven we de instructie volgens de Explicite directe instructie (EDI). Hierin zijn we geschoold en worden we begeleid. Het geeft een mooie interactie tussen leerling en leerkracht en daarmee een snelle feedback of de instructie begrepen is. We hebben op de studiedag tijd ingeruimd om hier praktische mee aan de slag te gaan. Als afsluiting hebben we nieuwe ide├źn hiervoor aan elkaar gepresenteerd. Het was en mooie dag! 

 

Hartelijke groet,

Ghislaine van Heerde

 

22 april Eindtoets Route 8
23 april Koningsspelen
26 april Juffen- en meesterdag/ Talentenshow
27 april Vrij i.v.m. Koningsdag
3 t/m 14 mei Meivakantie
4 juni 

Studiedag, kinderen vrij

Zelftesten

Vorige week ontving u een brief van ons bestuur over de zelftesten voor het onderwijspersoneel.

Vanaf volgende week komen ze naar verwachting beschikbaar. 
De zelftest wordt preventief ingezet voor onderwijspersoneel. Zij kunnen de test thuis twee keer per week bij zichzelf uitvoeren, als ze geen klachten hebben. De test is 48 uur geldig. Het afnemen van zelftesten is altijd vrijwillig. Met zelftesten worden besmettingen sneller opgespoord en uitbraken zoveel mogelijk voorkomen. De bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht, zoals afstand houden, handen wassen en thuisblijven bij klachten. Als collega's klachten hebben, wordt de zelftest niet ingezet, maar laten ze zich testen in een GGD teststraat.

Buitenlesdag

Dinsdag 13 april was het buitenlesdag. 

Groep geelGroep blauw is buiten druk bezig geweest met de woorden 

dan en als. 

Ze kregen een zin en mochten naar het goede woord rennen. 


Groep geel heeft buiten spelling gedaan. 

Zij moesten rennen naar een blad vol woorden, het woord lezen 

en daarna op hun eigen wisbordje opschrijven. Als laatst moesten ze alle woorden controleren. 

Groep rood heeft de rekenles buiten gemaakt. 

Na de uitleg in de klas zijn we buiten de opdrachten in ons werkboek gaan maken. Ook hebben we begrijpend lezen buiten gedaan.

Groep rood

Op het schoolplein lagen verschillende zinnen verspreid, deze moesten we lezen en daarna de opdracht uitvoeren. 

Meer foto's hiervan kunt u vinden op onze facebookpagina:  ICB WereldWijzer Okkenbroek | Facebook

Kent u ook onze Instagrampagina? Wereldwijzer Okkenbroek

 

 

Juffen- en meesterdag

Maandag 26 april vieren wij onze verjaardagen op de juffen- en meesterdag. 

Het programma voor die dag bestaat uit spelletjes spelen, De Talentenshow en een filmpje kijken!

De kinderen mogen ook zelf een gezelschapsspelletje meenemen. Wilt u zorgen voor het fruit voor de ochtendpauze en een feestelijke lunch (iets wat niet opgewarmd hoeft te worden).

In de middag trakteren wij tijdens de film :)

Samen maken we er een feestje van! 

 

Koningsspelen

 

koningsspelen

Vrijdag 23 april is het zo ver: de Koningsspelen. De kinderen mogen op deze dag een lekkere lunch meenemen (iets wat niet opgewarmd hoeft te worden). Op school is nog sinaasappelsap voor degene die dit willen. 
De kinderen mogen zoals eerder vermeld op school komen in rood, wit, blauw of oranje kleding. We gaan er samen een feestelijke dag van maken!

 

Eindtoets Route 8

Donderdag 22 april maakt groep 8 de eindtoets Route8. Toch een spannend moment! Vroeger was het maken van de eindtoets een belangrijk moment voor de achtste groepers, aan de hand van de uitslag kregen ze een verwijzing voor het voortgezet onderwijs. Tegenwoordig hoeven onze leerlingen zich niet meer zenuwachtig te maken; ze zijn immers allemaal al aangemeld op het voortgezet onderwijs! Nu maken ze de toets om te laten zien wat ze al kunnen. Om zich tijdens de toets extra goed te kunnen concentreren mogen de kinderen iets lekkers en een flesje drinken meenemen. We wensen de kinderen uit groep 8 veel succes!Route8

   

   Oerdijk 149  -  7435 PJ Okkenbroek  -   Tel. 0570-551550  -  wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl