Inloggen

preview
Weer Wat Wijzer 6
Weer Wat Wijzer 6

mijter

 

Hallo allemaal,

 

In deze nieuwsbrief moeten we helaas aandacht hebben voor maatregelen rondom het coronavirus. We hopen dat we geen extra maatregelen moeten treffen, na de persconferentie van vanavond. Indien dit wel het geval is zullen we dit zo snel mogelijk met u communiceren.

Maar, we hebben ook leuk nieuws vandaag. Het nieuwe buurtplein krijgt namelijk steeds meer vorm én we hebben cadeautjes in onze schoen gekregen deze week!

 

Groeten Sacha Tibben

 

Dinsdag 30 november Schoolfoto
Vrijdag 3 december Sinterklaasfeest op school
Donderdag 23 december Kerstfeest (meer informatie volgt)
Vrijdag 24 december 12.00uur Kerstvakantie
Coronamaatregelen

Afgelopen woensdag is er een aangescherpt protocol rondom coronamaatregelen voor het Basisonderwijs en het Speciaal (basis)onderwijs gepubliceerd. Voor u en onze school zijn de volgende maatregelen van belang:

 

- Ouders en/of verzorgers komen niet in school, tenzij het niet anders kan.
Alleen bij uitzonderingen zullen wij u op school verwachten. Ook bij vragen of het brengen van spullen willen we u vragen om buiten te blijven.

Activiteiten waarbij extrenen op school moeten zijn zullen alleen doorgaan als dit in het belang is van het onderwijsproces. 

 

- Alle volwassenen houden 1,5 meter afstand van elkaar.

Wij zullen als teamleden ook voldoende afstand van elkaar houden. Teammomenten zullen wij (indien mogelijk) online plaats laten vinden. Teamenleden krijgen de mogelijkheid om vanuit huis te werken als ze niet perse op school hoeven te zijn. Omdat wij voldoende ruimte hebben om onderling afstand te houden zullen wij vaak ook gewoon op school aanwezig zijn na 14.00 uur.

 

- Sinterklaas en Kerst vinden zonder externen plaats

In overleg met het bestuur kan het Sinterklaasfeest doorgaan zoals we dit gepland hadden. We zullen afstand houden tot sinterklaas en de pieten. Helaas moeten we opnieuw deze feesten zonder u vieren. (Wat betreft kerst: zie bericht hieronder).

 

Zowel onderwijspersoneel als leerlingen blijven thuis bij klachten, tot een negatieve testuitslag is ontvangen. Uitgezonderd zijn kinderen die onder het snottebellenbeleid vallen. Dat houdt in dat kinderen met neusverkoudheid naar school mogen, behalve als zij klachten krijgen zoals benauwdheid, hoesten en koorts.   

 

Voor het volledige protocol:

Protocollen en richtlijnen (lesopafstand.nl)

 

Zojuist zien wij de eerste berichten van de nieuwe maatregelen, waarin wordt genoemd dat leerlingen vanaf groep 6 mondkapjes moeten dragen in de gangen op school. Indien dit echt een maatregel wordt gaan wij dit natuurlijk ook volgen. Wilt u uw zoon/dochter dan een mondkapje meegeven die gedragen kan worden in de gang?

Kerst / opening schoolplein

We hadden grote plannen, de flyers waren zelfs al gedrukt, maar helaas:

 

We moeten de opening van het buurtplein uitstellen!

 

In verband met de coronamaatregelen en de vooruitzichten hebben we besloten om het kerstfeest niet in het teken te laten staan van de opening van het schoolplein. We waren druk bezig om een

echte

annuleren

 kerstmarkt te organiseren voor het hele dorp én leerlingen waren druk aan het oefenen voor een kerstshow. Helaas zijn wij genoodzaakt om dit af te blazen. De opening van het nieuwe buurtplein gaan we zeker inha

len op een moment dat het weer kan. 

 

Wat betreft het kerstfeest:

We gaan natuurlijk wel kerst vieren op school, alleen zal ook dit zonder aanwezigheid

 van ouders zijn. Omdat we de plannen wat moeten veranderen, weten we nog niet precies hoe we dit gaan vormgeven. Hierover ontvangt zo snel mogelijk meer informatie.

Buurtplein

Het plein krijgt steeds meer vorm! Deze week is er weer een nieuw toestel geplaatst en zijn er extra goaltjes neergezet. We zijn reuze benieuwd naar het eindresultaat.

 

Zaterdag 4 december kunnen we nog één keer uw hulp gebruiken. We gaan dan de tegels op het voorplein leggen. Alle hulp is welkom! Geeft u het even door als u komt helpen?

12

Pantoffels

Het koude weer komt er echt weer aan. Aangezien we wel moeten blijven ventileren in de klas, is het handig als leerlingen weer pantoffels op school hebben. Daarnaast is de nieuwe zandbak erg populair, maar hier kan ook met water gespeeld worden. We zien nogal eens natte sokken voorbij komen. Ook dan zijn pantoffels (of laarzen voor in de pauze) erg welkom!

 

garfield

 

Rommelpiet

Woensdag mochten alle leerlingen hun schoen zetten op school. Er is door iedereen luid gezongen en het heeft gewerkt. Donderdagochtend konden we allemaal wat lekkers vinden in onze schoen. Ook hebben we als klas cadeautjes gekregen.

Hopelijk kunnen we volgende week Sinterklaas op school ontvangen.

sinterklaas

   

   Oerdijk 149  -  7435 PJ Okkenbroek  -   Tel. 0570-551550  -  wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl