Inloggen

preview
Weer Wat Wijzer 5
Weer Wat Wijzer 5

 

Dag allemaal,

 

We hebben er twee gekke en vervelende weken op zitten. Helaas ook hier op school coronabesmettingen, terwijl het de eerste periodes zo goed ging! We zijn erg blij met jullie flexibiliteit en begrip. Hopelijk is volgende week weer bijna iedereen op school en kunnen we weer met alle rust, hard werken in de groepen!

Voor nu een fijn weekend,

 

Sacha Tibben

 

 

15 t/m 19 november Voorlopige schooladviezen groep 8
Maandag 29 november Groep 1 t/m 5 naar Sinterklaastheater
Dinsdag 30 november Schoolfoto
Vrijdag 3 december Sinterklaasfeest op school
Donderdag 23 december Opening schoolplein + kerstfeest (Vanaf 16.00uur voor ouders én leerlingen)
Vrijdag 24 december 12.00uur Kerstvakantie
Save the date

 

Inline image

 

 

Donderdag 23 december gaan we er een echte Feestdag van maken.

We gaan de opening van het nieuwe buurtplein en het kerstfeest combineren.

Zoals jullie weten zijn de voorbereidingen in volle gang. We kunnen alvast vertellen dat we u én de leerlingen 's middags rond 15.40 uur weer op school verwachten. De kinderen hebben even voorbereidingstijd/ omkleedtijd nodig zodat ze ons vanaf 16.00 uur op een heuse Kerstcircusshow kunnen trakteren. 

Aansluitend zal er op het plein een Kerstmarkt zijn tot 19.00 uur.

 

Omdat de 23e een lange dag wordt zijn alle leerlingen op vrijdag 24 december om 12.00 uur vrij.

Let op: dit staat dus niet juist in de overzichten die u eerder heeft gekregen. We hopen dat we dit nog op tijd genoeg doorgeven, maar mocht dit echt problemen geven voor u dan denken we natuurlijk mee in een oplossing!

 

 

Schoolfruit

 

 

eu schoolfruit

Vanaf volgende week krijgen we weer schoolfruit op school! 

 

We krijgen het fruit op dinsdag geleverd,

wat inhoudt dat we hier woensdag, donderdag en vrijdag van kunnen eten.

Uw kind hoeft dan dus geen eten mee voor in de ochtendpauze. 

Komende week zullen we appels, waspeentjes en ananas ontvangen.

Zie bijlage voor meer informatie over het EU-schoolfruit programma.

 

 

BSO nieuws

Hallo allemaal.

 

De eerste week na de herfstvakantie zit er weer op bij de BSO. We zijn erg veel buiten geweest. Lekker voetballen, schommelen en bladeren harken. Nog even genieten het zonnetje. Ook is er weer heerlijk gebouwd met de kapla. De klimwand was een groot succes toen hij net geplaatst was. Allemaal wouden ze er op klimmen en laten zien wat ze konden.

De afgelopen weken is er ook flink wat slijm gemaakt buiten en af en toe vonden de dames het leuk om de haren te kleuren met behulp van crêpepapier en water. Wat een mooie samenwerking zie ik tijdens deze activiteiten. Groot helpt klein voor mooi slijm en iedereen helpt elkaar om mooi gekleurde haren te krijgen.

         Inline image            Inline image

De komende weken zal het weer wat minder worden en dan gaan de spelletjes weer uit de kast komen, "boer, naar je schuur" voor de kleinere en "cluedo" voor de grotere als favorieten. Ook hebben we een fanatieke lezer binnen ons clubje die probeert zoveel mogelijk boeken uit de boekenkast te lezen. Heerlijk om te zien. Heel af en toe gaan we een filmpje kijken als het echt heel slecht weer is en de hoeken van de kleuters hebben ook altijd nog een aantrekkingskracht voor elke leeftijd onder BSO tijd.

De week voor de vakantie is er ook iemand creatief geweest met halloween vlaggetjes maken en natuurlijk zullen we komende weken ook zachtjes naar de feestdagen werken.

 

Groetjes Sam&Okki.

Schoolfotograaf

Op dinsdag 30 november komt de schoolfotograaf om foto's te maken. We hebben dit jaar voor Fotokoch gekozen.

Ook nu mogen de broertjes en zusjes die nog niet op school zitten op de foto met hun oudere broer(s) of zus.  

Deze foto's zullen vanaf 8.15 uur gemaakt worden. Daarna worden de individuele en groepsfoto's gemaakt.

Home

Zie bijlage voor de werkwijze van fotokoch. 

 

Sint

Nog één nachtje slapen en dan zal Sinterklaas aankomen in ons land. We hopen ook dit jaar weer gezellig zijn verjaardag te vieren. Dit zal zijn op vrijdag 3 december. De kinderen hebben die dag gewoon school tot 14.00 uur.  
 
Binnenkort ontvangt u via de mail/brief nadere informatie over hoe u als ouders (van groep 1 t/m 5)  en de oudere kinderen (groep 6 t/m 8) de sint kunt “helpen” bij de inkoop van de cadeautjes. Even afwachten nog….

 

Op woensdag 24 november zetten wij op school onze schoen en hopelijk zit hier donderdag 25 november iets lekkers in. Nemen jullie (alle groepen) op dinsdag 23 of woensdag 24 november je schoen mee naar school, zodat we die kunnen zetten voor Sinterklaas?! 
schoen zetten 

Meedenken met Varietas? Word GMR-lid!
Meedenken met Varietas? Word GMR-lid!

Elke Varietas-school heeft een medezeggenschapsraad (MR). Daarnaast is er voor bovenschoolse onderwerpen een Gemeenschappelijke MR (GMR). 

 

De GMR heeft een vacature voor 2 ouderzetels. Vind jij het leuk om mee te denken over bovenschools beleid en de afspraken bij Stichting Varietas? Wil jij betrokken worden bij de veranderingen en ontwikkelingen die spelen in onze organisatie? Stel je dan kandidaat voor de GMR van Stichting Varietas.

 

Als GMR lid vertegenwoordig je niet jouw school maar de gehele stichting. De vergaderingen zijn af en toe op locatie, op een van de scholen, maar meestal online.

  • Alle Varietas-ouders mogen zich kandidaat stellen voor de ouderzetels.
  • Alle Varietas-medewerkers mogen zich kandidaat stellen voor de personeelszetels.
  • De medezeggenschapsraden van de scholen van betreffende conglomeraten mogen kiezen welke kandidaat het nieuwe GMR lid wordt. 

Kijk mee in de keuken van een grote organisatie met zo’n 30 basisscholen, draag bij aan (nog) beter onderwijs voor onze leerlingen.

 

Kijk voor meer informatie snel op onze website: Medezeggenschap (varietas.nl). Daarna nog vragen? Bel of mail Ethel, ambtelijk secretaris/adviseur medezeggenschap: di t/m vr tussen 9 en 16 uur bereikbaar op tel. 085-0435496 of per email op e.korbeld@varietas.nl.

varietas

   

   Oerdijk 149  -  7435 PJ Okkenbroek  -   Tel. 0570-551550  -  wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl