Inloggen

preview
Weer Wat Wijzer 4
Weer Wat Wijzer 4

Hoi allemaal,

 

De eerste periode school zit er weer op. We hebben al weer 8 weken school gehad. Weken die in het teken stonden van elkaar weer leren kennen, nieuwe leerlingen, nieuwe juffen en meesters, nieuwe ouders en nieuwe regels en afspraken. Maar dat niet alleen, er is al weer hard gewerkt en geleerd door iedereen. Vandaag hebben we de eerste periode met een feestdag afgesloten: de bosdag!

Wat was het gezellig! Een speciaal bedankje voor de ouders van de ouderraad, die dit weer super hebben georganiseerd.

herfstvakantie

 

Fijne vakantie allemaal,

tot dinsdag 26 oktober!

Sacha Tibben

 

18 t/m 24 oktober Herfstvakantie
maandag 25 oktober Studiedag, alle leerlingen vrij
vrijdag 5 november lampionnen maken op school
donderdag 11 november Sint Maarten
Sint Maarten

Op donderdag 11 november is het Sint Maarten. Ter voorbereiding gaan we vrijdag 5 november vanaf 12.30 uur een mooie lampion maken op school, met hulp van ouders. Er wordt gezorgd voor een idee en materialen. Wilt u zelf zorgen voor een lampionstok met een lichtje? 

 

Op donderdag 11 november is het dan Sint Maarten.

Vanaf  17.30 uur mogen de kinderen de school binnen om daar hun zelfgemaakte lampion op te halen. U hoeft dit jaar niet een lichtje van te voren mee naar school te geven. Die kunt u op de dag zelf meenemen van huis en aan de lampion bevestigen.

 

Vanaf 17.45 verzamelen we ons op het schoolplein met zingen voor de ouders waar we niet langs kunnen gaan omdat ze in het buitengebied wonen. Deze ouders zijn dan ook van harte uitgenodigd om met een traktatie op het plein aanwezig te zijn. Daarna gaan we in groepjes het dorp in. De bewoners zijn d.m.v. een briefje  op de hoogte van het festijn.

We raden u aan de jongsten kinderen niet zonder (ouder)begeleiding langs de deuren te laten gaan. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun kinderen.

 

We eindigen dit zang- en snoepfestijn rond 19.00 uur. Mocht u met uw kind eerder naar huis willen dan kan dat natuurlijk. Spreekt u met uw kind duidelijk af hoe laat hij naar huis moet en of hij alleen mag. En …. Vergeet niet dat uw kind een tas meeneemt voor al het lekkers dat bij elkaar gezongen wordt! ( en het lichtje met werkende batterijen uiteraard!!)

Ons Centrum is tijdens Sint Maarten geopend, dus alle ouders kunnen daar terecht totdat de kinderen weer terug komen naar het schoolplein. Denkt u aan de QR-code?

 

Met vriendelijke groet van het team en de ouderraad.

sint maarten

 

Schoolkorfbal

Woensdag hebben we meegedaan aan het schoolkorfbal toernooi! Na een aantal middagen oefenen was het dan nu echt tijd om te laten zien wat ze konden. Wat werd er goed gespeeld! Benthe, Duuk, Rhys, Koen en Luuk zijn zelfs 2e geworden!

 

Een speciaal bedankje voor Marjolein en Merlijn Vos voor het regelen, het trainen en het coachen!

 

2e prijs

Save the date!

 

 

ddsag

Het is net herfstvakantie, sinterklaas moet nog komen, maar.... we willen jullie vragen om allemaal alvast donderdag 23 december in jullie agenda te zetten.

 

Dit jaar houden we niet zomaar een kerstviering, maar zal de kerstviering in teken staan van het nieuwe schoolplein.

 

Meer informatie volgt.....

 

Hulp schoolplein

Nogmaals de oproep voor hulp bij het vernieuwen van het schoolplein. We kregen te horen dat nog niet alle voetbal- en handbalschema's bekend zijn, dus kunt u uw hulp nog wat langer doorgeven. 

 

Want ....u helpt toch ook?

 

De zaterdagen wordt er van 8.00 - 12.30u gewerkt, voor koffie en thee wordt gezorgd.

Geeft u ook door wanneer we u kunnen verwachten?

Dit mag bij een van de teamleden of het bericht in uw postvak.

 

Samen maken we er echt een nieuw buurtplein van!

 

Bladactie

De eerste bladeren vallen al weer van de bomen, nog even en het is weer volop herfst. Daarom gaan wij dit jaar weer mee doen aan de jaarlijkse bladactie van De Deventer Schoon Familie. 

 

Vanaf maandag 25 oktober tot donderdag 4 november gaan we weer blad verzamelen dat die weken op straat ligt. Leerlingen mogen blad van huis meenemen en we zullen op en rondom het schoolplein zoveel mogelijk blad proberen te verzamelen. 
Op donderdag 4 november wordt er gemeten hoeveel blad we totaal hebben verzameld in onze bladkorf. Wie weet winnen wij dit jaar wel de Bladbokaal 2021!

benniedeventer

Escaperoomspel voor bovenbouwleerlingen van de basisschool

Vind jij de trofee van de bibliotheek terug?

Dit is het leukste online escaperoomspel voor bovenbouwleerlingen van de basisschool! Wat is een online escaperoom? Dat is een spel waarbij je een digitale ruimte binnengaat en probeert te “ontsnappen” voordat de tijd op is. Dit door puzzels op te lossen en hints en clues te ontdekken. Lukt het jou om de opdrachten te vervullen voordat de tijd op is? Het spel duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van hoe snel je bent.

 


In dit spel heeft de bibliothecaresse Babette jouw hulp hard nodig. Jouw handigheid, vindingrijkheid en frisse geest kan ze goed gebruiken om de trofee terug te vinden die ze is verloren. De trofee is essentieel voor de heropening van de bibliotheek, dus zonder jouw hulp kan de bibliotheek niet open!


De mysterieuze boekenreismachine van de bibliotheek neemt je mee op avontuur naar verre oorden en wonderlijke werelden. Daar moet je verschillende puzzels oplossen en ontmoet je vriendelijke personages die je kunnen helpen om de trofee van de bibliotheek weer terug te krijgen. Pas ondertussen wel een beetje op voor de vuurspuwende draak!

mini lessen op de Waerdenborch

 

Inline image

Hoi! Ik ben Roos Hoogewind. Ik ga jullie vandaag vertellen over de mini lessen op de Waerdenborch! Veel plezier met lezen!!

 

Met de bus heen

We moesten om 8:10 op school zijn. We werden dan opgehaald met een soort van buurt bus maar dan voor ons alleen! We hadden het heel erg gezellig in de bus en toen waren we bij de waerdenborch………

 

Technasium

De eerste les die we hadden was technasium we gingen daar een tekening maken met een opdracht. Wij hadden de opdracht op een Tiny house te maken maar er moesten eisen zijn die je zelf mocht kiezen. Op blaadjes stond dus aan welke eisen je moet voldoen. Wij hadden deze eisen: het Tiny huis mag niet een rechthoekig zijn. Eis 2: hij moet kunnen rijden, en eis 3: hij moet minimaal voor 2 personen kunnen zijn. We hadden er ook nog een zelf bedacht en dat was dat er zonnepanelen op moesten. Toen gingen we beginnen met tekenen eerst met de liniaal en potlood en toen met de pen. Hij is nog niet af maar dat gaan we later afmaken.

 

Gym

We hadden ook gym dat was zo leuk! We hadden badminton, ping pongen, een klimmuur waar je alleen maar op de oranje blokken mocht komen. We hadden ook dat we op klimtouw moesten klimmen met een tuig en als je bovenaan zat dat je dan er over heen moest gaan en dan daar beneden klimmen! En mijn aller leukste onderdeel was………… EEN SALTO SCHOMMEL!!!!! Dat is een schommel waarbij je je knieën naar je borst moet duwen en waardoor je een backflip maakt en heet zelfde aan al je een salto wil doen. Je moest gewoon je voeten  naar je billen doen en dan ging je voorover.

 

Engels   

Oja.. dan is er ook nog Engels we kwamen het klaslokaal binnen en de meneer die de les gaf die ging Engels praten haast de hele groep dacht dat hij geen Nederlands kon praten behalve ik aan zijn naam kon ik al verstaan dat hij Nederlands was  hij heette Frank plekkepol. Het was en leuke en saaie les te gelijk we gingen kijken waarom Engels een wereldtaal was. Helemaal leuk maar we gingen weer verder naar een ander onderdeel!

 

De kuil

We gingen ook nog naar de kuil bij de kuil ging een meneer vertellen wat ons volgend jaar te wachten staat. Het ging over een weektaak, waar we volgend jaar op moeten werken ( een laptop) en we kregen ook uitleg over magister, een app op je laptop, telefoon, waarop je alles kunt zien welke lessen je hebt en welke cijfers, en wanneer je een les hebt. Het was echt leuk want je  mocht ook vragen stellen.

 

De rondleiding

We kregen ook een rondleiding door de school!  We gingen naar het deel waar vmbo was en het gedeelte waar havo, vwo en gymnasium zat! Het was echt groot! Op het laatste moment ging net de kantine open en dat rook super lekker! MMmmm…….. op het laatste moment kregen we nog een ketting ding waar je je sleutels van je kluisje aan kom doen.

 

Met de bus terug

We moesten om 12:00 klaar staan voor de waerdenborch Toen we klaar waren op de waerdenborch gingen we met de zelfde bus weer terug toen was het ook weer gezellig! En

 

Einde                                                                            

 

Roos  6-10-21

Voorleeswedstijd en Bosdag

Vandaag begonnen we met de voorleeswedstrijd.

Wat werd er door iedereen goed voorgelezen zeg! Het was erg lastig om een winnaar te kiezen maar uiteindelijk hebben Benthe en Famke gewonnen. 

WinnaarsDeelnemers

 

Daarna was het al snel tijd om naar het bos te gaan. Juf Anouk had een leuk ren- en tikspel voorbereid en na haar uitleg barstte de strijd los. De kinderen waanden zich als echte douaniers of smokkelaars en probeerden hun eigen taak zo goed mogelijk uit te voeren. Uiteindelijk was iedereen vermoeid en konden we heerlijk bijkomen met een lekker zelfgebakken broodje knakworst! Nu de magen gevuld waren konden ze weer even lekker vrij spelen.

De middag hebben we traditiegetrouw weer kunnen aflsluiten met Jan en Adri. Wat was dat gezellig en fijn dat het weer kon! Dankzij hen én de aanwezige ouders hebben we de vakantie al zingend in kunnen luiden.

Fijne vakantie allemaal! 

 

 

 

Zingen

   

   Oerdijk 149  -  7435 PJ Okkenbroek  -   Tel. 0570-551550  -  wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl