Inloggen

preview
Weer Wat Wijzer 3
Weer Wat Wijzer 3

Beste ouder(s),

 

Er komend leuke weken aan. Volgende week start de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is 'worden wat je wil'. We zullen op school aandacht besteden aan het thema, maar natuurlijk vooral ook aan veel lezen. Daarnaast komt ook de voorleeswedstijd eraan, de bosdag én krijgt het nieuwe schoolplein steeds meer vorm. We gaan proberen om zoveel mogelijk activiteiten samen met jullie te oraniseren én te vieren. Wat fijn dat dit steeds meer kan!

 

Fijn weekend,

Sacha Tibben. 

 

6 t/m 17 oktober Kinderboekenweek
vrijdag 15 oktober voorleeswedstrijd + bosdag
16 t/m 24 oktober herfstvakantie
maandag 25 oktober studiedag Varietas, alle leerlingen vrij
Ingang

Vanaf volgende week mag groep greel (4/5) weer via de hoofdingang naar binnen. Groep 6/7/8 blijft nog wel gewoon via de zijkant naar binnengaan.

 

Het zou vast nog even duren voordat we hier weer aan gewend zijn, maar helpt u het uw kind(eren) ook herinneren maandag?

Studiedag 24-9

Afgelopen vrijdag hebben wij een studiedag gehad die in het teken stond van bewegend leren. Femke Rikkink (Saxion) heeft ons meegenomen in het belang van bewegend leren. Als je beweegt gaat er meer bloed en zuurstof naar je hersenen. Er is een betere stofwisseling en je maakt efficiente verbindingen tussen verschillende delen van je hersenen. Je raakt aroused, wat voor leren erg belangrijk is. Je kunt dan beter plannen, sneller schakelen en je bent taakgerichter. 


Ook wij hebben tijdens de studiedag veel bewogen en daardoor ideeën gekregen die wij nu in de klas kunnen gaan uitvoeren. We zijn al goed begonnen.

 

Mocht u meer willen lezen over de training en bewegend leren, kijk dan in de bijlage voor een artikel hierover. 

 

bewegend lerenbewegend leren

Buurtplein

hulp

 

Hulp gezocht!

 

Het gaat echt beginnen, er komt een prachtig buurtplein. De financiering is rond, de voorbereiding is gedaan dus nu kunnen we echt gaan beginnen! Maar..... we kunnen dit alleen realiseren met veel hulp van jullie! Alle hulp is welkom.  

 

U helpt toch ook?

 

De zaterdagen wordt er van 8.00 - 12.30u gewerkt, voor koffie en thee wordt gezorgd.

Geeft u ook door wanneer we u kunnen verwachten?

Dit mag bij een van de teamleden of het bericht in uw postvak.

 

Groeten namens alle leerlingen, het team en de schoolpleincommissie.

Vrijwilliger

vrijwilliger

 

 

Sinds dit schooljaar is Nienke van den Nieuwendijk bij ons op school werkzaam als vrijwiliger. Nienke helpt bij de crea lessen, leest samen met leerlingen en helpt ons bij klusjes op school. Nienke is op donderdagochtend en vrijdagmiddag aanwezig. We zijn erg blij met haar hulp!

Schoolkorfbal

Woensdag 13 oktober doen we mee met het schoolkorfbal toernooi. We doen zelfs met 3 teams mee!

Komt u ons ook aanmoedigen?

 

korfbal

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek 2021 begint op woensdag 6 oktober. Het thema is Beroepen: Worden wat je wil. De kinderen van groep geel zullen dinsdagmiddag aan het einde van de middag de kinderboekenweek openen met een klein toneelstuk over de Boekenbus. De ouders van deze groep mogen hierbij aanwezig zijn. 

 

Vrijdagmorgen 15 oktober houden we de voorleeswedstrijd. Hier doen de winnaars van groep geel en blauw aan mee. Maandag 11 okt., dinsdag 12 okt. of woensdag 13 oktober zullen de voorrondes in de klas plaatsvinden en iedereen die dat leuk vindt mag hieraan deelnemen.

 

De 'Grote Worden Wat Je Wil Show' tijdens de Kinderboekenweek in de bieb -  De Digitale Stad Nieuwegein

Bosdag
15 oktober is het weer zover, de bosdag staat dan op de planning! 
In de ochtend zal eerst de voorleeswedstrijd plaatsvinden.
Na de ochtendpauze gaan we met alle kinderen naar het bos voor een leuk bosspel.
Aansluitend zullen we traditiegetrouw gezellig broodjes bakken op de openplek.
Gelukkig kunnen Jan & Adri er weer bij zijn en ook jullie als ouders worden uitgenodigd vanaf 13.30 uur. We zullen dan samen wat liedjes zingen en zo de vakantie inluiden! 
 
Vincent Bijlo: Een avondje kampvuur is een pakje sigaretten inhaleren. -  Luchtfonds.nl

   

   Oerdijk 149  -  7435 PJ Okkenbroek  -   Tel. 0570-551550  -  wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl