Inloggen

preview
Weer Wat Wijzer 3
Hallo allemaal

Hopelijk heeft u afgelopen dinsdag allemaal een alternatieve inforamtieavond gehad. Alle groepen hebben geprobeerd om toch wat informatie te geven over de groep, met behulp van de leerlingen. Bedankt voor de leuke reacties die we terug hebben gekregen.

Hopelijk ontmoeten we u zoveel mogelijk aankomende week voor het omkeergesprek.

 

Sacha Tibben

 

 

7 t/m 11 september Omkeergesprekken
7 september Start Cito toetsen
25 september Studiedag, alle leerlingen vrij
30 september Start Kinderboekenweek
2 oktober Schoolfotograag
9 oktober Voorleeswedstrijd + Bosmiddag

 

Intekenlijst ouderhulp

Afgelopen week heeft u via SchouderCom een bericht gekregen met een intekenlijst voor ouderhulp. Het was even afwachten of het werkte via de app, maar volgens mij is dat gelukt! Al heel veel ouders hebben zich ingeschreven en hun hulp aangeboden. Hier zijn we erg blij mee. Er zijn nog een aantal plekken vrij en wij hopen dat ook deze worden ingevuld. 
U kunt zich nog inschrijven t/m 7 september.

 

Volgende week hoop ik de lijst definitief te maken, u ontvangt daarna nog een definitieve lijst.

 

Alvast bedankt voor de hulp!

bedankt

Inspectie 'bezoek'

Het schooljaar is pas net begonnen, maar vorige week dinsdag stond er al een videogesprek met de onderwijsinspecteur gepland. Ze zouden vorig schooljaar ICB WereldWijzer komen bezoeken, maar i.v.m. de sluiting van de scholen begin maart, is dit niet doorgegaan. 

 

Vorige week dinsdag hebben Christy (intern begeleider) en ik (Sacha) een gesprek gehad met de inspecteur waarin we de kans kregen om toe te lichten waarom ICB WereldWijzer zo'n fijne school is en hebben we onze plannen voor komend(e) schoolja(a)r(en) gepresenteerd. Gelukkig hebben we in de voorbereiding hulp gekregen van het bestuur en vorige locatieleider Ghislaine. 

 

Wij zijn erg blij dat we mogen vertellen dat het een goed en positief gesprek was!

Omkeergesprekken

Aankomende week staan de omkeergesprekken voor groep 1 t/m 6 gepland. Als het goed is heeft u via de leerkracht van uw kind(eren) een uitnodinging gekregen om u in te schrijven voor een gesprek.

Zoals eerder aangegeven gaan we proberen om de gesprekken buiten plaats te laten vinden.

Wilt u met de volgende dingen rekening houden:

  • We gebruiken picknicktafels die op het plein staan. Als we allemaal aan een andere kant op de hoek gaan zitten kunnen we ons houden aan de richtlijn om op 1,5m afstand het gesprek te voeren.
  • Gesprekken met juf Sandra en juf Desi zijn voor op het schoolplein. Gesprekken met juf Sacha aan de zijkant (aan de kant van groep geel). Op deze manier proberen we afstand tussen de gesprekken te creëren en hierbij ook de privacy te waarborgen.
  • Wilt u bij het hek wachten tot u wordt opgehaald door de leerkracht? Ook op deze manier proberen we de privacy te waarborgen. 
  • Vindt u het i.v.m. de corona-situatie niet prettig om op deze manier op gesprek te komen, dan is het ook altijd mogelijk om telefonisch contact te hebben met de leerkracht.

 

Mocht het te slecht weer zijn om het gesprek buiten te voeren, dan zult u via de leerkracht een alternatief voorstel krijgen. 

 

Hopelijk allemaal tot volgende week.

1,5

Mailadressen

Sinds begin deze week zijn onze mailadressen veranderd.                            

U kunt ons bereiken via:

 

voorletter.achternaam@varietas.nl.

bijv: Sacha Tibben

s.tibben@varietas.nl

 

Het algemene mailadres van de school is vanaf nu:

wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl

varietas

Ouderraad

Ook dit schooljaar zal de ouderraad (OR) weer actief zijn bij de school. We zijn blij met het nieuwe OR-lid én voorzitter: Maurijn Klok! De OR bestaat nu uit: Ellen Wunderink, Ellian de Kleine, Chantal de Brie, David de Kleine, Frank Klein Koerkamp, Maurijn Klok, Marleen Gerritsen en Arjen Tuitert.

Arjen neemt begin oktober afscheid van de OR.

 

Vanuit het team sluit Sacha aan bij de OR vergaderingen.

 

Een bericht vanuit de OR:

 

NOODKREET KLEUTERWAGEN:
 
Kerst zonder kerstboom, Sint maarten zonder lampion, palmpasen zonder optocht, Koningsdag zonder feest en het Okkenbrooksfeest zonder kleuterwagen. Ik denk dat we het allemaal eens zijn dat dit niet mag en kan. 
 
Zoals eerder gecommuniceerd in de Weer Wat Wijzer, op Okkenbroek.net en op Facebook zijn we op zoek naar een nieuwe stalling voor de kleuterwagen per januari. 
 
Bij deze dan ook een oproep;

Wie heeft of weet een ruimte waar we de kleuterwagen in goed overleg, het komende jaar (of jaren) mogen stallen en/of opbouwen?

 
Mochten we geen opslag kunnen regelen, zijn we helaas genoodzaakt de kleuterwagen te verkopen, en volgend feest niet meer met een wagen mee te kunnen doen. 
Alvast bedankt voor reacties en meedenken, 
 
De ouderraad
 
(Contactersoon: Frank Klein-Koerkamp 0610950833)
kleuterwagen
 
schoolfotograaf

Op vrijdag 2 oktober komt de schoolfotograaf weer om foto's te maken. Ook dit jaar mogen de broertjes en zusjes die niet op school zitten op de foto. Dit kan i.v.m. de coronamaatregelen alleen wanneer zij zonder u als ouder naar binnen kunnen lopen. Uiteraard mogen ze dan met de grote broer of zus mee naar binnen lopen. 

Deze foto's zullen vanaf 8.10 uur gemaakt worden. Daarna worden de individuele en groepsfoto's gemaakt. 

 

 

Buitenlesdag

Dinsdag 22 september nemen we deel aan de Nationale Buitenlesdag. We brengen hiervoor een bezoek aan Melkveebedrijf Sligman van Schooten.

We zoeken hiervoor ouders om te rijden, u ontvangt hiervoor volgende week een bericht om in te schrijven via SchouderCom. 

Inline image

   

   Oerdijk 149  -  7435 PJ Okkenbroek  -   Tel. 0570-551550  -  wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl