Inloggen

preview
Weer Wat Wijzer 4
Hallo allemaal

Wat gaat de tijd toch snel! Nog twee schoolweken en dan is het al herfstvakantie!

De afgelopen weken is er super hard gewerkt. We hebben veel gewerkt aan groepsvorming en we hebben al Citotoetsen afgenomen. Normaal gesproken hebben we pas halverwege het schooljaar de Citotoetsen, maar aangezien er vorig schooljaar in juni niet is getoetst (i.v.m. corona) hebben we dit meetmoment de afgelopen twee weken gedaan. Normaal gesproken zijn er natuurlijk oudergesprekken na het toetsmoment, dit hebben we nu niet. Mochten er bijzonderheden zijn dan hoort u dit via de leerkracht. Zelf nieuwsgierig? Bel/mail de leerkracht gerust!

 

Sacha Tibben

 

 

28 september t/m 1 oktober

Omkeergesprekken groep 7 & 8

(inclusief pre-advies VO)

30 september

Start Kinderboekenweek
2 oktober Schoolfotograag
7 oktober

Streetwise gr. 1 t/m 8

(nog niet definitief! Meer informatie volgt).

9 oktober Voorleeswedstrijd + Bosmiddag
10 t/m 18 oktober Herfstvakantie
19 oktober Studiedag (alle leerlingen vrij)

 

Geheimpje verklappen...

De meesten van jullie zullen het al van de kinderen hebben gehoord, maar voor wie het nog niet heeft gehoord. Juf Annemiek en Bas verwachten in maart een kindje. 

E-waste race

Hallo iedereen,

Wij doen mee aan de e-waste race. Wat dat inhoud is dat 8 scholen tegen elkaar gaan racen, waaronder wij. We proberen dan de meeste elektrische apparaten te verzamelen, om die uiteindelijk weer te recyclen. Wij doen dit omdat de grondstoffen die nodig zijn om de elektrische apparaten te maken langzaam opraken. En als we die nu gaan recyclen kunnen we die grondstoffen weer in een ander apparaat stoppen. Heeft u nog oude of kapotte elektrische apparaten in huis? Bijvoorbeeld: stofzuiger, huistelefoon, computer, kabels, enz. Neem deze dan mee naar school! Groetjes stamgroep blauw

 

Doe mee met de E-Waste Race - E-Waste Race

fotograaf

Volgende week vrijdag, 2 oktober, komt de schoolfotograaf weer om foto's te maken. Zoals eerder vermeld mogen ook dit jaar de broertjes en zusjes die niet op school zitten mee op de foto als zij zonder u als ouder naar binnen kunnen lopen. Uiteraard mogen ze dan met de grote broer of zus mee naar binnen lopen. 

Deze foto's zullen vanaf 8.10 uur gemaakt worden. Daarna worden de individuele en groepsfoto's gemaakt.

Ouderhulp

Wat fijn dat zoveel ouders de vragenlijst voor ouderhulp hebben ingevuld!

In de bijlage vindt u de ingevulde lijst. Voor veel activiteiten hebben meerdere mensen zich ingeschreven. Op het moment dat één van de activiteiten er aan komt, zullen wij contact opnemen met deze ouders om af te stemmen wie er op dat moment kan helpen. 

 

Niet alles is nog (volledig) ingevuld. Zo zouden wij o.a. nog hulp kunnen gebruiken bij:

- Organisatie en hulp palmpaasstokken (donderdagmiddag 25 maart)

- Organisatie en hulp lampionnen maken (donderdagmiddag 5 november).

 

Alleen hulp bij de organisatie of juist op de dag zelf is ook erg fijn! Mocht u toch nog kunnen helpen, laat het weten!

 

ouderhulp

 

Corona

Helaas is het nog steeds noodzakelijk om een kopje 'corona' in de nieuwsbrief te zetten. Ook wij hebben de afgelopen weken al meerdere keren te maken gehad met de gevolgen van de corona-maatregelen. Leerkrachten/onderwijs assistenten die niet mogen werken i.v.m. verkoudheidsklachten, beperkte invallers beschikbaar.. Gelukkig krijgen leerkrachten nu de kans om met voorrang een corona-test aan te vragen, met als doel om uitval te berperken/te voorkomen. 

We doen hard ons best om alles samen op te vangen, maar in geval van nood zullen wij ook genoodzaakt zijn om een klas naar huis te sturen. Tot nu toe is dit gelukkig niet nodig geweest!

 

Vanaf afgelopen maandag mogen basisschoolleerlingen met verkoudheidsklachten gelukkig weer gewoon op school komen. Mocht u twijfelen, kunt u onderstaande beslisboom gebruiken (zie ook bijlage).

 

beslisboom

 

Verder proberen wij nog steeds om zo min mogelijk mensen in de school te krijgen en ventileren wij het gebouw zo goed mogelijk. 

Hoe vervelend ook, wilt u er ook aan blijven denken om zo min mogelijk in de school te komen? 

Voorleeswedstrijd

Binnenkort zullen we op school weer een voorleeswedstrijd houden! Alle kinderen uit de groepen 4 t/m 8 kunnen zich hiervoor opgeven door hun naam in te vullen op de lijst in de hal. Helpt u als ouder thuis uw kind met het voorbereiden van circa 5 minuten voorlezen? De winnaar uit groep 7/8 zal doorgaan naar de volgende ronde in de bibliotheek in Deventer. De voorleeswedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 9 oktober. We zijn benieuwd naar alle spannende, grappige en leuke verhalen!

Bosdag

Dit jaar zal vrijdag 9 oktober, de vrijdag voor de herfstvakantie, iets anders ingedeeld worden. De ochtend hebben we op school een voorleeswedstrijd. De middag zullen we traditioneel met liedjes de herfstvakantie inluiden door daarna zelf broodjes te bakken boven een kampvuur op de open plek. Vanaf 13.30 uur bent u als ouder daar ook welkom! Denkt u er wel aan afstand te houden tot elkaar en bij klachten thuis te blijven? We zullen na een afsluiting op de open plek de kinderen vanaf daar een fijne vakantie wensen. 

Kinderboekenweek

30 september start de kinderenboekenweek weer! Koopt u van 30 september t/m 11 oktober een kinde

rboek bij de Bruna? Bewaar dan de bon en lever deze op school in bij juf Annemiek of juf Desi. Van het totaalbedrag van deze bonnen krijgen wij 10% van de Bruna om boeken voor de school aan te schaffen!

 

Image

Buitenlesdag

Dinsdag 22 september zijn we met de hele school naar het melkveebedrijf Sligman-Van-Schooten geweest. Jullie hebben al wat foto's voorbij zien komen in de app.

Maar wie kunnen er nu beter vertellen hoe het was dan de leerlingen zelf?

 

Hieronder het verhaal van Maik (groep 4) en Suus (groep 5).

verhaal Maik

tekening maik

 

verhaal suus

tekening suus

   

   Oerdijk 149  -  7435 PJ Okkenbroek  -   Tel. 0570-551550  -  wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl