Inloggen

preview
Weer Wat Wijzer 5
Herfstvakantie

Hoi allemaal, 

 

Wat vliegt de tijd toch voorbij!! Het is al weer tijd voor de herfstvakantie! De eerste periode van het schooljaar zit er al weer op. En wat voor een periode.. Gouden weken, kennismaken, constant veranderende corona-regels, geen ouders in school, inhalen van de Cito toetsen van vorig schooljaar, een enorm gaaf E-waste project. Wat is er ontzettend hard gewerkt en veel gedaan! Wij, als team van ICB WereldWijzer, zijn enorm trots op alle leerlingen!

 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne herfstvakantie.

Sacha Tibben

 

maandag 19 oktober Studiedag - alle leerlingen vrij

 

De herfstvakantie staat voor de deur!

Wij krijgen weer schoolfruit!

We zijn ingeloot om mee te doen aan het EU-Schoolfruit project. Dit betekent dat we van 11 november t/m 17 april elke week gratis groente en fruit krijgen op school. Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding. We krijgen nog te horen op welke dag het fruit geleverd wordt en op welke dagen de leerlingen dus geen groente of fruit hoeven mee te nemen vanuit huis. 

 

schoolfruit

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.

 

 

 

Schoolfoto's

De schoolfoto's zijn gemaakt en de kinderen hebben afgelopen donderdag allemaal informatie en een code meegekregen. U kunt als ouder dan zelf online de foto's bekijken en bestellen!

Bosdag

Vanmiddag hebben we onze aangepaste bosdag gevierd. Geen bos dit jaar, maar gelukkig hebben we wel met zijn allen broodjes gebakken boven het vuur.

Bedankt dat jullie allemaal zo begripvol zijn voor de aanpassingen op het programma. Hopelijk kunnen we volgend jaar de bosdag weer met recht 'bosdag' noemen!

 

12

2

Luizencontrole

Op woensdag 21 oktober stond er een luizencontrole gepland. Helaas komt deze, i.v.m. de coronamaatregelen, te vervallen. Wilt u zelf uw zoon/dochter goed controleren op luizen na de herfstvakantie? Op deze manier houden we de luizen hopelijk buiten school. Alvast bedankt!

 

08.05 - Luizencontrole

Streetwise

Woensdag 7 oktober hebben alle leerlingen een les gehad van ANWB Streetwise.

De leerlingen hebben super goed hun best gedaan en veel geleerd over veilig deelnemen aan het verkeer. Of het nu is als voetganger, fietser of bij in de auto. 

1234567

Warme kleren en pantoffels

Het koude weer komt er weer aan. I.v.m. de coronamaatregelen proberen wij zoveel mogelijk de ramen open te houden in de klas, zodat het goed kan ventileren. We horen al regelmatig dat leerlingen het koud hebben op school.

 

Willen jullie er voor zorgen dat de leerlingen een warme trui of een vest meeheeft naar school? Omdat de leerlingen hun schoenen uitdoen op school willen we ook vragen om pantoffels mee te geven naar school. Op deze manier kunnen we toch het gebouw goed ventileren, maar blijven we toch warm!

 

 

 

Voorleeswedstrijd

Als afsluiting van de Kinderboekenweek is er vandaag een voorleeswedstrijd gehouden. Twaalf leerlingen durfden het aan om een stuk uit een boek voor te lezen aan de hele school! Ze hebben het allemaal super goed gedaan, al kan er maar één (of in dit geval 2) de winnaar zijn.

 

De winnaar van groep 5/6 is geworden: Adelle

 

De winnaar van groep 7/8 is geworden: Mark

 

 

Gefeliciteerd!

Mark gaat namens WereldWijzer Okkenbroek meedoen aan de regionale voorleeswedstrijd. Zet 'm op!

*Meer foto's staan in de app!

20201009_095340.jpg2

 

 

E-waste race

Wat was het een enorme troep in de klas van groep Blauw de afgelopen weken. Computers, kabels, printers, en 400 mobiele telefoons. Elke ochtend kwamen er kruiwagens vol het plein op, werden auto's leeggehaald en kwamen tassenvol met kabels binnen. Wauw, wat een troep!

Maar wat gaaf om iedereen zo enthousiast mee te zien doen met het project! Natuurlijk een heel groot compliment voor alle leerlingen uit groep 6,7 en 8. Maar ook voor alle ouders, opa's en oma's, buren, leerlingen uit andere groepen die ook super hard hebben meegedaan.

Tenslotte een groot compliment voor juf Desi, juf Annemiek en meester Daan. Zonder jullie enthousiasme en inzet was dit niet gelukt!

 

Meer dan terecht: de grote winnaars! 

 

12

   

   Oerdijk 149  -  7435 PJ Okkenbroek  -   Tel. 0570-551550  -  wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl