Inloggen

preview
Weer Wat Wijzer 6
Weer Wat Wijzer 6

Hallo allemaal!

 

Het blijft een rare tijd waarin we nu leven. Ongeveer elke week kijken ook wij naar een nieuwe persconfrerentie. Wij proberen elke keer te anticiperen op de maatregelen en goed te kijken naar wat dit voor onze school en leerlingen betekent. Dit doen we gelukkig samen met ons bestuur. Een nieuw besluit is onder andere dat externen (volwassenen die niet bij ons in dienst zijn) gevraagd worden een mondkapje te dragen binnen school. Natuurlijk proberen we het bezoek van extrenen zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast houden wij als team ook 1,5m afstand van elkaar en hebben we gisteren bijvoorbeeld online vergaderd. 

 

Wij zijn, samen met de OR, al hard aan nadenken over manieren waarop we de komende feestdagen met de leerlingen kunnen vieren, waarbij we wel rekening houden met de maatregelen. Gelukkig zijn er genoeg creatieve manieren te bedenken!

 

Wilt u er aan denken dat u contact opneemt mocht u of iemand anders waarmee uw zoon/dochter contact heeft gehad, positief getest wordt? Op deze manier kunnen wij ook eventuele maatregelen nemen.

Fijn Weekend! Nieuw collectief pleit voor normalere werktijden in film- en televisiewereld • NBF

Sacha Tibben

 

 

 

Bladverzamelwedstrijd

Gisteren was het helaas al het einde van de bladverzamelwedstrijd (ook al zit er nog veel blad aan de bomen). Heel veel leerlingen hebben goed meegeholpen om zoveel mogelijk bladeren te verzamelen. Elke groep is een middag naar het bos geweest en deze week was er zelfs een bladblazer op school! Ondanks onze inzet hebben wij dit jaar niet gewonnen.

Gisteren hebben alle leerlingen wel wat lekkers gekregen voor hun inzet en vandaag krijgen ze nog een vaantje mee. 

 

Inline imageInline image

Vacatures GMR Varietas
 

Stel jij je kandidaat voor de nieuwe GMR?

Elke school heeft een medezeggenschapsraad (MR). Daarnaast is er voor bovenschoolse onderwerpen een Gemeenschappelijke MR (GMR). 

Vind jij het leuk om mee te denken over bovenschools beleid en afspraken bij Stichting Varietas? Wil jij betrokken worden bij de veranderingen en ontwikkelingen die spelen in onze organisatie? Stel je dan kandidaat voor de nieuwe GMR van Stichting Varietas. Je hebt tot 17 november 2020 de tijd om je aan te melden.

 

Benieuwd om mee te kijken in de keuken van een grote organisatie met 30 basisscholen? Wil je meedenken over onze scholen en bijdragen aan (nog) beter onderwijs voor onze leerlingen? 

Kijk dan voor meer informatie snel op: https://www.varietas.nl/p/GMR

Inline image

Sint Maarten

Op woensdag 11 november is het Sint Maarten in Okkenbroek! Helaas moeten we het dit jaar wat anders vieren vanwege het Coronavirus. We hebben samen met de OR een alternatief programma in elkaar gezet. In de bijlage vindt u de brief die vandaag ook op school is uitgedeeld. Hierin staat meer informatie over hoe we het dit jaar gaan vieren.

 

 

Inline image

 

P.S. Mochten de regels toch verder aangescherpt worden, dan kan deze activiteit alsnog komen te vervallen! In dat geval laten weten wij dit z.s.m. weten.

 

Afscheid Juf Debby

Beste ouders, verzorgers en kinderen, 

 

Vanaf maart 2020 heb ik weer mogen werken op jullie school. Vanaf het begin wist ik dat dit tijdelijk zou zijn. Misschien tot de meivakantie of de zomervakantie....uiteindelijk is dit een stuk langer geworden, maar het eind komt nu dan toch wel in zicht. Donderdag 12 november zal mijn laatste werkdag zijn hier op de Wereldwijzer in Okkenbroek. Wat ik daarna ga doen is nu nog niet bekend. Wat ik wel weet is dat ik de school, de collega's, de ouders en zeker ook de kinderen erg ga missen. Ik kijk er met een warm gevoel op terug. Elke dag heb ik hier met plezier gewerkt!  


Het afgelopen jaar was wel een bijzonder jaar doordat er door het Corona virus thuis gewerkt moest worden. In die periode heb ik ook deels de opvang gedaan, ook toen we weer met halve klassen naar school gingen. Hoe fijn was het daarna om weer met elkaar op school te zijn! Het samen gevoel hier op school is iets wat ik altijd zal onthouden. Ik zie het hier elke dag terug in hoe de kinderen met elkaar omgaan, voor elkaar zorgen en samenwerken met elkaar. Maar ook bij speciale of bijzondere dingen, bijvoorbeeld bij het waterfeest aan het eind van vorig schooljaar. Binnen no-time werd het geregeld. Tuinslangen, speciekuipen en een buikschuifbaan werden meegenomen. Een paar ouders die toch nog even spontaan meehelpen en het was een topmiddag! Of dit schooljaar, het e-waste project: heel Okkenbroek deed mee. Geen idee waar al die spullen vandaan zijn gekomen?! Maar het was zo veel! Genoeg om dik te winnen.  


Nu voor mij dus nog 2 weken om hier te werken en te genieten. Donderdagmiddag ga ik alle kinderen nog even gedag zeggen. 
Ik vind het jammer dat ik hier niet langer kan blijven, maar wie weet, misschien kom ik nog een keer terug of komen we elkaar nog eens tegen. 

 

Groetjes juf Debby 

 

 

Schoolfruit

Vanaf maandag 9 november krijgen wij weer schoolfruit.

Het schoolfruit zal op maandag worden geleverd. We weten nog niet precies hoelaat, dus het is handig om de kinderen op maandag nog wel wat mee te geven voor de eerste pauze. 

Wij zullen het fruit ontvangen van Gebrs van Aarle.

 

Officiële website EU-Schoolfruitprogramma

 

 

 

Dankdag

Elke jaar schenken we met  school aandacht aan Dankdag, in samenwerking met de kerk. We vieren Dankdag om te danken voor ons voedsel en inkomen, dat we goed kunnen leven. Maar dit is niet vanzelfsprekend, daarom delen we dit op deze dag met anderen.

Elk jaar proberen we acties te hebben waarmee we de opbrengst met anderen kunnen delen of schenken; dit jaar is dat de Voedselbank. Waarom de Voedselbank… de Voedselbank is een belangrijke voorziening in ons land want er zijn veel mensen die onder de armoedegrens leven. Zij hebben niet genoeg geld om boodschappen voor te doen.  Ze krijgen dan tijdelijk voedselpakketten als steun in de rug!

 

Dus extra hulp is heel erg hard nodig!! Daarom gaan wij levensmiddelen inzamelen om de Voedselbank te ondersteunen! Helpen jullie ons mee? Wij zorgen dat het bij de Voedselbank terechtkomt.  Wat hebben we nodig?                    

 • Pasta/rijst/aardappelpuree
 • Koffie of thee
 • Soep en sauzen
 • Groenten in blik
 • Vlees of vis in blik
 • Houdbaar broodbeleg
 • Drinken (geen alcohol)
 • Houdbaar zuivel
 • Koek en lekkers
 • Tandpasta, wasmiddel, shampoo, doucheschuim, etc.

Je kunt het inleveren tot vrijdag 6 november! Op vrijdag 6 november zullen we met onze klas de opgehaalde spullen naar de kerk brengen.

Inline image

   

   Oerdijk 149  -  7435 PJ Okkenbroek  -   Tel. 0570-551550  -  wereldwijzer.okkenbroek@varietas.nl